maanantai 12. toukokuuta 2008

Missä ovat kimalaiset

Mustikka ja herukat alkavat kukinnan, mutta pölyttäjiä ei ole näkynyt ainakaan Keski-Suomessa. Omia marjapensaita tarkkaillessani näin vain yhden ainoan pörräävän kimalaisen. Jos nyt alkanut kylmä kausi kestää jopa viikon, voi marjasato olla vaarassa.

Lehtiuutisten mukaan Englannissa mehiläisiä uhkaa joukkotuho joka herättää kansainvälisesti huolta. "Britannian hallituksen mukaan tänä vuonna jo yli neljännes maan mehiläisyhdyskunnista on tuhoutunut". Viime keväänä yhdyskunnista oli tuhoutunut alle viidennes. Selvityksiä joukkotuhon syyn aiheuttajasta aiotaan nyt tehostaa.

Ilmastonmuutos tai ei, mutta muutos kuitenkin. Viime vuonna myös Yhdysvalloista raportoitiin mehiläisten joukkokuolemasta, eivätkä Suomessakaan kimalaiset normaalisti pörränneet. Entistä harvemmin luontoon liittyviä positiivisia uutisia onkaan kuulunut. Miksi jopa rauhoitettuja kasveja varastetaan?

3 kommenttia:

ONA.fi -tyylikorut kirjoitti...

Täällä Mikkelissä on aivan sama tilanne. Yksi kimalainen päivässä näkyy, jos oikein etsimällä etsii. Mehiläisiä samoin on erittäin vähän liikkeellä. Ei marjoja ihmisille, linnuille. TÄTÄ SE ON SE HILJAINEN KEVÄT!.

PaHa kirjoitti...

Vähän samaa Jyväskylässä. Ennen toukokuun pakkasia kimalaisia vielä lenteli, mutta nyt ei löydy ei millään vaikka ollaan jo kesäkuun puolella.

olawi kirjoitti...

Ehkäpä Tesla-teknologia (HAARP) on syynä mehiläiskatoon? Lainaus eräältä sivulta..

Callahan tuntee matalan taajuuden järjestelmät; hän pystytti niitä Japanissa USA:n puolustusministeriölle ennenkuin hän palasi takaisin kouluun ja valmistui hyönteistutkijaksi sekä biofyysikoksi. [Hän oppi että on mahdollista torjua ei-toivottuja hyönteisiä kun tiedetään niiden antennien värähtelytaajuus. Tämän tiedon ansiosta, hän on taistellut tuholaisia vastaan 35 vuoden ajan. Tämä myrkytön vaihtoehto jumittaa hyönteisten tutkajärjestelmän sähkömagneettisella staattisuudella.]

Jeane Manning kysyi häneltä että onko HAARP:ista mitään uhkaa maailman hyönteisille. Calahan vastasi: "Kyllä, sillä niiden antennit on säädetty jollekin taajuudelle joka kimmahtaa alas HAARP:in ionosfäärisestä modifikaatiosta."