maanantai 21. tammikuuta 2008

Kuluttamisen mukavuus

Monissa arkipäivän asioissa olemme todellisia kuluttajia, sillä tuhlaamme luonnonvaroja sumeilematta, ehkä täysin ajattelematta. Kun sitten lähtee miettimään, miten pitäisi toimia vähentääkseen kulutusta, niin ei niitä olekaan kovin helppo keksiä.

Paperia voisi säästää jättämällä päivälehden tilaamatta ja lukemalla uutiset netistä. Myös kirjaston käyttö voi säästää paperia ja rahaa. Saahan kirjastossa lukea lehdet ja lainata kirjat. Pidän kirjastossa mukanai pintä taskukameraa, jolla voin tallentaa, joitakin tärkeitä asioita erikoislehdistä. Se käy kätevästi, sillä hyvässä valaistuksessa ei tarvitse väläyttää edes huomiotaherättävää salamaa.

Tietokoneelta ei aina pitäisi ottaa tulostetta, niin neuvotaan, mutta se on niin helppoa.

Viimeviikolla olin nuhaisena ja käytin paperinenäliinoja ja nenänhuuhtelukannua. Olisin kyllä käyttänyt kankaisia nenäliinoja, mutta niitä ei kaapista enää löytynytkään ja vaimokin oli haluton pesemään räkärättejäni. Toisaalta, kumpi sitten on suurempaa kulutusta pestä niitä liinoja tai kuluttaa kertakäyttöisiä nenäliinoja? Kertakäyttöisiin astioihin ei ainakaan kannata tuhlata senttiäkään.

Ei kommentteja: