tiistai 22. tammikuuta 2008

Valoisaa aikaa kohden

Ei voi mitään muuta kuin iloita, että viikon alussa tapahtui luonnossa suuri muutos, kun maahan tuli valkoinen lumikerros. Ei niinkään sen vahvuus, mutta valkoisuus, ja valoisuus on ilon aihe, joka kuuluu Suomen kevättalveen. Sininen taivas lumen valkoiset hanget on kuin suoraan Suomen lipusta. Harmillista, jos ilmasto muuttuu niin, että valkoista on vähemmän talvisin. Samalla saattaa käydä siten, että sinistäkään taivasta ei nähdä paksujen pilvien lomasta. Tietenkin kesällä järvemme peilaavat taivaan sinisistä, joten säilyyhän tämä sinivalkoinen Suomi.

Pakkasta ei tarvitse olla paljoa, sillä kuralätäköt pysyvät jäässä varpaan kuivina, jo pienelläkin pakkasella. Niistä yli 20° paukkupakkasista niinkään ole väliä.

Tällainen leuto talvi varmaankin näkyy, myös sähkölämmitteisen talon energiakulutuksessa. Ehkä kilowatteja kuluu vähemmän, mutta sähkön hinnoittelulla huolehditaan, että sentit eivät jää lojumaan kuluttajan kukkaroon, vaan ruotsalainen sähköyhtiö rahastaa eurot pois.

On se vain kummaa miten me suomalaiset olemme tämän EU:n aikana antaneet monet asiat siirtyä ulkomaisten hallintaan. Kohta tuntuu, kuin olisimme kokonaan vuokralaisia kansainvälisen pääoman hallitessa.

Ei kommentteja: