torstai 22. marraskuuta 2007

Kotimainen kurkku

Ruuan hinnan noususta on puhuttu paljon ja se on hyvin luonnollista, sillä ainakin ruuan alkutuottaja tarvitsee investoinneilleen ja muuttuville kustannuksille katetta. Myös tuottajan työlle on saatava oikea palkka. Maataloustukea tarvitaan, sillä ilman tukia, ruoka maksaisi kuluttajille todella paljon.

En voi sille mitään, kun joskus on pakko ihmetellä tätä suomalaista kauppaa, joka rakentaa suunnattomia hypermarketteja lisää, joten tuntuu kuin ruuan jakelu kuluttajille voitaisiin hoitaa vaatimattomamminkin. Tietysti jakelu voi olla suuriin marketteihin halvempaa, kuin pienien erien toimittaminen kyläkauppoihin. Sittenkin kauppa voisi toimia säästävämmin.

Ehkä hinnan nousu tai muut syyt hidastavat tuoretuotteiden kiertoa myymälässä ja tarjolla saattaa olla tuotteita, joiden tuoreudessa on toivomista. Tänään minulle sattui koriin pahasti nahistunut kurkku, jonka olisi jo pitänyt olla poissa myynnistä, hävikkien joukossa. Suomalaisen kurkun hinta 4,45€/kilo on jo sellainen, että kauppa voisi valvoa tuotteiden laatua, todelle huolellisesti.

Ei kommentteja: