sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Sunnuntain viettoa

Suppa

Tänään oli aurinkoinen ja kuiva marraskuinen ulkoilupäivä. Pakkasta oli juuri nollan alapuolella, eikä edes sanottavasti tuullut. Monissa suuremmissa metsiköissä näkyi punalakkisia miehiä ja koiria, joten metsään ei kannattanut lähteä hirvimiehiä häiritsemään. Pienien metsälampien rannoilla alkaa kerääntyä riitettä, joten talven merkkejä on havaittavissa, vaikka lunta ei olekaan.

Poliisit suorittivat liikenneraittiuden valvontaa ja pysäyttivät kaikki kohdalle sattuvat pilleineen. Joustavaa, nopeaa ja tarpeellista toimintaa, sillä liikenteessä tulee minun mielestäni jokaisen olla vesiselvä. Jos ottaa, niin silloin on syytä olla ajamatta, kunnes viimeisetkin höyryt ovat selvinneet päästä pois.

Markettien pihoissa näytti olevan tänään suurempi tungos, kuin konsanaan arkipäivisin. Taitaa tuo kauppojen sunnuntai aukiolo sitten olla tarpeen. Meidän perheessä on totuttu ostamaan elintarvikkeet niin, ettei pyhän ole kauppa-asioille kiireitä. Jouluhan tästä on tulossa, sitä kaupatkin varmaan odottavat ja ihmisillä on halu käyttää rahaa runsaasti. Mikäs siinä, sillä kansantalous siitä hyötyy, kun ostovoima hyrrää.

Ei kommentteja: