sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Mitä se koira teki

Ovikello kilahtaa vaativasti ja sen päälle kuuluu vielä kolkutus. Mitähän, nyt, kuka on noin kiireellä tulossa? Kiirehdin avaamaan oven ja pihalla on Raija, jonka juuri ja juuri vielä tunnistan. Emme olekaan tavanneet pitkään aikaan.

Raija on entinen naapurimme. Asuimme silloin rivitalossa, ja hän asui seinän takana. Muutimme siitä osoitteesta pois vuonna 1987, siitähän on 20 vuotta.

— Asuuko tässä lähellä sellaista isoa tummaa miestä, jolla on kookas koira, hän kysyy. Mietin kaikki naapurimme ja tiedänhän minä erään, joihin sopivat nuo tuntomerkit.

Raija näyttää siteessä olevaa kättä: —Se koira kaatoi minut maahan ja puri käteeni. En heti edes huomannut puremaa, mutta kotona siitä vuoti runsaasti verta. Kävin terveyskeskuksessa seuraavana päivänä ja tähän laitettiin 3 tikkiä.

Tikkien laitto tapahtui liian myöhään joten haava tulehtui.

— Jos löydän sen miehen, käyn kertomassa mitä sen koira teki. Miten siinä näin kävi? En minä mitään vaadi kertoi Raija, mutta sanon sille miehelle, että pitää paremmin sen koiransa hallinnassa.

Pitkässä flexi taluttimessa kuljetettuna koira saattaa olla vaarallinen, joten hyvät ystävät pitäkää koiranne hallinnassa, kun kuljette puistoissa tai kevyenliikenteen väylillä.

Linkki: Eläinten puremien hoito

Ei kommentteja: