sunnuntai 5. elokuuta 2007

Itsetutkiskelua

Pihassa ja puutarhassa syntyy vuosittain raivattua risua. Kuusen-ja koivunoksia sekä marjapensaita ja vähiä omenapuitakin on leikattava. Oma lukunsa ovat Terijoensalavat, joiden suuri kasvunopeus vaatii reilua leikkaamista, joskus jopa puiden kaatamista.

Oksat ja risut voi tietenkin toimittaa kaatopaikalle, mutta turha on tontilta pois kuljettaa biomassaa, koska sille on tarvetta katteena ja kompostissa. Olen antanut oksien lahota kasassa pari kolme vuotta, ja sitten murskannut niitä eri menetelmin. Vahvemmat, jo kolmisenttiset oksat on käytetty saunapuina tai puuhellan polttoaineena.

Oksasilppuria en ole halunnut ostaa, sillä 300 – 400 euron hintainen laite, ja sittenkin vähäinen käyttö ei ole taloudellinen yhtälö.

Nyt kun marjapensaiden syysleikkaus on ajankohtainen, tuo murskaavan silppurin hankinta nousee mieleen. Pitäisikö se sittenkin ostaa?

Tai

Tälle okasilppuasialle löytyi yksinkertainen ratkaisu googlailtuani konevuokraamon tarjontaa.

Oksasilppurin vuorokausivuokra on 33,27€/vrk.

Päätös: Varastoin kahden vuoden risut kasaan ja vuokraan laitteen, jolloin oman koneen hinnalla murskaan 20 vuoden ajan tontilta pois leikkaamani risut, eikä minulla ole huolta koneen säilyttämisestä ei toimintakuntoisuudesta.

Ei kommentteja: