torstai 2. elokuuta 2007

Välinpitämättömyys on vaaraksi

Valtionvarainministeriö laatii uutta budjettia, joka on moneen kertaan harkittu ja sisäisesti kritisoitu, Valmiinakin siinä tulee olemaan aihetta kritiikille.

Monet asiat vaativat ennakointia ja näkemystä tulevasta. Alkoholiveroa alennettiin harkitsemattomasti ja nyt sitä nostetaan tämän hallituksen toimesta, mutta liian vähän. Eikö nytkään harkita riittävästi?

- Alkoholihaittojen vähentämiseksi, oluen hintaa pitää korottaa tuntuvasti.

- Miksi olut saisi edelleen olla huoltamon hyllyssä tyrkyllä autoilijan janojuomaksi?


Ellei budjetissa huomioida ympärillä olevia, ongelmia, kuten liikennejuoppoutta, eikä muutenkaan rahaa riitä auttaa kansalaisia ongelmissaan, ministeri on selittelijä, joka perustelee saamattomuuttaan tekosyillä.

Me poimimme omenamme vanhempiemme istuttamista puista. Jos puita ei olisi, ei olisi mitään poimittavaa. Jos ajattelemme vain tätä hetkeä, mitä jää jäljelle? Mikään ei tapahdu sattumalta, vaan yhteiskunnassa näkyy valtiontalouden ohjaajan kädenjälki. Mitään ei saa ilmaiseksi.

Ministerit tarvitsevat arvostelua, sillä vain näin kansalaisten ajatukset huomioidaan. Kritiikki kannustaa hallitusta parempaan, moite masentaa hetkeksi, mutta välinpitämätön hylkää politiikan kokonaan.

Ei kommentteja: