sunnuntai 12. elokuuta 2007

—Muistini mukaan

Istuin iltaa kahden maanviljelijän kanssa, ja kuinkas muuten lähinnä puheet liittyivät tuottajien ammatillisiin asioihin. Heillä on kokemuksia ja tarinoita vuosikymmenten ajalta. Molemmat ovat konemiehiä, kuinkas muuten

Työsaavutukset ovat usein niitä mielenkiintoisia asioita, joita muistellaan.

- Ostin uuden kotimaisen traktorin, tarkkaa vuotta en nyt muista, mutta se ol - 70 lukua. Se oli hyvä kone ja todella tarpeen. Ajoin sillä oman tilan töiden lisäksi vähän rahtia naapureille, kun oli hyvää aikaa. Aina istuin traktorin pukilla silloin.

Paljonko kertyi tunteja ensimmäisenä vuonna?

—Kertyihän niitä. Se oli, että tuntimittari näytti vuoden ajetussa koneessa muistini mukaan siinä 8000 tuntia. Silloin piti kiirettä ajamisessa nuorella miehellä.

Laskin myöhemmin, että 24 x 365 päivää tekee tunteja 8760 h. Taisi isäntä hieman liioitella tuntimäärää, tai sitten siellä Valmetin mittarissa oli pohjalla jo muuta tuhat tuntia entuudestaan.

Pikku Valmet se kakskymppinen oli hyvä traktori joka tavalla, mutta heinänkaatoon ihan mahdoton. Siinä oli sivuniittokone, joka teki siitä ketterän ja kätevän. Se oli niin hyvä, että eräänäkin vuonna kaadoin sillä parhaan saavutuksen 30 ha heinää yhtenä päivänä.

Ei kommentteja: